Friday, October 22, 2010

Normal@Ceaser

Baru-baru ni dah jumpa pakar O&G...periska scars lepas pembedahan 1st baby tahun lepas (mac 2009). Alhamdulillah, soal punya soal, doktor pun tanya, nak bersalin normal ka atau ceaser ? saya pun jawablah, saya mahu bersalin normallah...kalau ceaser lagi, hmmmm (nnt anak sikit ja...dlm fikiran saya). Fiyan belum sampai setahun dah hamil 2nd baby, so itu yang kena follow up dgn pakar O&G. Antara soalan doktor tu :

1. masih BF masa pregnent? jawapan saya : iya
2. pernah datang haid selepas bersalin.? jawapan saya : iya
3. ada makan ubat perancang selepas bersalin? jawapan saya : tiada (hehehehe, alasan : masih tengah berfikir mahu merancang guna apa, implanka? pilka? suntikka?)
4. jahitan pernah terbukaka? jawapan saya : tidak pernah.

pas tu doktor Sara scan baby, tiba2 dia tanya pula..dah tau jantina baby ka? sy pura2 ja ckp belum, doktor tny lagi..nak tahuka? saya pun jawab : mau? baby girl, jawab doktor tu... saya pun ucapkanlah Alhamdulillah.

keadaan baby semua ok menurut dr.Sara tu..kepala baby pun dah turun ke bawah..Ya Allah permudahkanlah aku bersalin dengan selamat.

Syukurlah, doktor Sara tu bagitau...tunggulah sakit bersalin. Boleh bersalin normal...(apapun semuanya ketentuan Allah, berdoa dan terus berdoa serta bertawakkal kepada Allah).

menunggu hari bersalin, menjadikan kita lebih dekat kepada Allah..hanya padaNya tempat kita bergantung yang selayak2nya.

thanks to my hubby, kawankan mama pi hospital walaupun lama betul menunggu...papa tetap sabar. Di hospital tu, semua di roundnya... jalan2 di hospital, penat menunggukan...


p/s : mama sayangkan papa...

8 comments:

  1. sonoknya bila la sy nk rasa yer...

    apa2 pon tahniah mamafiyan...semoga semunya slmt k...

    ReplyDelete
  2. tq zura...insyaAllah akan tiba tu. Doa n tawakkal ya

    ReplyDelete
  3. semoga semuanyer selamat yer mama fiyan... tak lama lagi fiyan dapat adiklah ...seronok..

    ReplyDelete
  4. Pergh dah dekat ni. Selamat bersalin yer. Semoga dipermudahkan segalanya. Mesti Fiyan seronok nak dpt adik nih.

    ReplyDelete
  5. insyaAllah mudah2an dpt bersalin normal nanti :)

    ReplyDelete
  6. dah ready nama untuk orang baru??

    ReplyDelete